1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Strängnäs Montessoriskola i TV

Inspelningarna av Vi i femman är klara och nu börjar de sändas i Sveriges Television. Katarina Larsson följde med bakom kulisserna när Strängnäs Montessoriskola för första gången besökte TV-huset.

Den 12 mars så vann Strängnäs Montessoriskola regionfinalen av Vi i femman som direktsändes här i Sveriges Radio Sörmland. Det innebar förutom att de redan var Sörmlands bästa femteklass att de även slagit ut de bästa femmorna från Stockholm och Upplands län.

Men tävlingen Vi i femman slutade ju inte där utan bara några veckor senare så började istället det stora Tv-äventyret. 12 klasser från hela Sverige gick vidare till kvartsfinalerna i Sveriges Television som börjar sändas den 25 april.

Vår reporter Katarina Larsson satte sig på tåget och begav sig till Stockholm för att följa Sörmlands bästa femteklass när de intog Sveriges Television för att spela in den tredje kvartsfinalen som kommer att sändas 9 maj. För Strängnäs Montessoriskola tävlar Sara Herlitz och August Carling och Katarina hittade dom inne i sminket intill studio 1 i Tv-huset i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".