1 av 14
Alex Andersson och Emma Söderberg från Vasaskolan i Strängnäs
2 av 14
3 av 14
Vasaskolan från Strängnäs vann den andra kvartsfinalen av Vi i femman i Sörmland. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio Sörmland
4 av 14
Carl Carlsson och Tora Broberg från Nyköpings friskola.
5 av 14
Innefrån buren
6 av 14
Lars-G Larsson sköter tekniken.
7 av 14
Jonas Carnesten är programledare i Vi i femman.
8 av 14
9 av 14
10 av 14
11 av 14
12 av 14
13 av 14
14 av 14
Kvartsfinal 2, 20 januari 2011

Vasaskolan vann över Nyköpings friskola

Det blev en jämn match när Vasaskolan från Strängnäs mötte Nyköpings friskola i den andra kvartsfinalen i Vi i femman. Matchen avgjordes på den sista frågan och det blev Vasaskolan som nu får möta Skogssängsskolan i den första semifinalen.

Film från kvartsfinal 2:

Lagen följdes åt under de första frågorna och efter halva tävlingen stod det tio lika mellan Nyköpings friskola klass 5 och Vasaskolan klass 5B från Strängnäs. Inför den sista och avgörande frågan ledde Nyköpings friskola med ett poäng.

Det sista momentet i tävlingen kallas Stegen och där har lagen möjlighet att välja svårighetsgrad och båda lagen valde den näst svåraste frågan som var värd fyra poäng. Programledaren Jonas Carnesten frågade vilken svensk ishockeyspelare som förra året valdes till NHL:s mest värdefulla spelare och fick utmärkelsen Hart Memorial Trophy.

Carl Carlsson och Tora Broberg från Nyköpings friskola svarade fel genom att gissa på Peter Forsberg. Alex Andersson och Emma Söderberg visste att det var Henrik Sedin och därmed vann Vasaskolan från

Strängnäs med 19-16 mot Nyköpings friskola.

Vasaskolan är därmed klara för semifinal den 1 februari och får då möta Skogssängsskolan från Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista