Karin Broos på Waldemarsudde. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
Karin Broos på Waldemarsudde. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.

Karin Broos ställer ut på vackra Waldemarsudde

6:50 min

"Det är ett stilla liv jag skildrar, med mörka stråk." Det säger konstnären Karin Broos som den 10 oktober öppnar en stor utställning i två våningsplan på Waldemarsudde i Stockholm. 

Karin Broos har tecknat och målat hela sitt liv men det är först det senaste åren som de stora utställningarna kommit och hennes målningar sålts för stora summor på auktionerna.

- Vi lever enkelt på landet vid Fryken, men det är klart nu kan man ta en taxi ibland även om det sitter djupt att man ska leva sparsamt, berättar Karin Broos.

 - Det är mycket ett stilla liv jag skildrar, utställningen har fått namnet Still Life. Vi bor otroligt vackert och idylliskt vid Fryken , men då tror jag att kontrasten till nutiden blir ännu starkare när man bor så vackert. Och det tränger sig ju på i mina målningar.

- Även i bilderna på vatten och på mina döttrar, finns det stråk av mörker. Och fanns inte det där så skulle det inte kännas bra, då stämmer det inte. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista