Robert DeNiro och Anne Hathaway i The Intern. Foto: Fox Movies.
Robert DeNiro och Anne Hathaway i The Intern. Foto: Fox Movies.

The Intern - feelgood med finess

Björn Jansson har sett The Intern
0:50 min

De Niro spelar 70-årig praktikant på det hippa näthandelsföretaget, och Anne Hathaway grundare och chef. Deras relation och ålderskrockar ger varma skratt snarare än flabb. En fin komedi med historia där Robert DeNiro är tillbaka på banan efter några kassa roller.

Det fanns en tid då en film med Robert De Niro var lika med en bra film, men de är ganska länge sen nu. Numera dyker han upp i de mest skiftande sammanhang och ofta blir jag besviken. Men här i komedin, The Intern är han bra, han spelar med ett lugn och en värdighet. Ben Whittaker som han heter i filmen är praktikant på ett snabbt växande näthandelsföretag, det har nämligen bestämts att man ska ta in några pensionärer som praktikanter. Och han får gå bredvid chefen som spelas av Anne Hathaway. Och deras ålderskrockar och vänskap ger en varm, stillsammare humor. Här finns också en bättre historia än i många andra amerikanska komedier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".