Kjell Bergqvist
Kjell Bergqvist i rollen som Tom Stilton, en före detta kriminalkommissarie som lever hemlös i Stockholm. Foto: Karin Jansson/Sveriges Radio

Kjell Bergqvist aktuell i ny TV-serie

1:02 min

Just nu pågår inspelningarna av nya dramathrillern Springfloden som kommer gå som serie i SVT i vår. Historien bygger på Cilla och Rolf Börjlinds roman med samma namn.

Skådespelarna Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson spelar huvudrollerna. Kjell Bergqvist gestaltar en före detta polis som gått in i väggen och numera lever som hemlös. En roll som krävde ett visst karaktärsarbete.

- Jag har suttit några gånger på Situation Stockholm och snackat med de här gubbarna. Men det har jag gjort förr. Jag har bott en stor del av mitt liv på Söder i Stockholm och skjutsat hem många sådana här gubbar under åren som fastnat på en trottoarkant någonstans och inte orkat ta sig hem, säger Kjell Bergqvist och fortsätter:

- Men min filosofi är att man ändå inte kan spela kostymen. Det hänger jävligt mycket på hår och smink. Sen är det ganska mycket Kjelle Bergqvist.

Kjell Bergqvist har den senaste tiden uppmärksammats för sitt engagemang i samband med den rådande flyktingkrisen. Under inspelningstiden som till största delen ägt rum i Göteborg, har han spenderat nästan varje kväll på centralstationen. Det för att ta emot flyktingar som kommer med tåget, med mat och dryck.

- Det är klart att det genererar en del stålar att göra tv och film, jämfört med teaterjobbet. Och nu har jag varit i den lyckliga situationen ganska många år att jag också kan få lite pengar över som jag kan hjälpa andra med, säger han.

I de andra rollerna ser vi bland annat Helena Bergström, Johan Widerberg, Kjell Wilhelmsen och Filip Berg. Regissörer är Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista