Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson, Miriam Bryant, Sven-Bertil Taube, Ison Glasgow, Jenny Berggren, Felipe Leiva Wenger och Andreas Kleerup i den sjätte säsongen av 'Så mycket bättre'. Foto: Karl Melander / TT.
Sjätte säsongen av 'Så mycket bättre' som visas i SVT just nu, drar höga tittarsiffror. Foto: Karl Melander / TT.

"Kändis-tv skapar stor dragningskraft"

TV-krönikören om att trenden börjar vända
2:01 min

Kändisar som myser med andra kändisar har blivit ett fenomen i Tv-rutan de senaste åren. Men nu kanske man ser en förändring i reality-programmen, där det som tidigare kändes intimt har bytts ut mot det tillrättalagda...

Vi ser dom äta mat, dricka vin, leka lekar och gråta ut tillsammans.
Listan är lång av program där Sveriges kändiselit umgås under lättsamma former. Men vad kommer det sig egentligen att tv-tablån år ut och år in fylls av program som Fest hos Bindefeld, Så mycket bättre, Stjärnorna på slottet, Realitystjärnorna på godset, Parneviks och Moraeus med mera?

– Är det någonting vi gärna vill, och som vi alltid velat med våra kända personer, så är det att komma dem nära, säger tv-krönikören Johanna Hagström.

Men hon tycker sig också se en pendelrörelse åt ett annat håll än det vi sett tidigare.

– Numera handlar det mycket om att man på avstånd får se det glamourösa kändislivet. Det känns som om kändisarna spelar ett kändisskap och tar ett steg bort från det intima, säger tv-krönikören Johanna Hagström.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".