Den nya idoljuryn har presenterats. Det blir låtskrivaren Fredrik Kempe, skivbolagsveteranen Nikki Amini och producenten Quincy Jones III som tar över juryuppdraget i den kommande, tolfte, säsongen av TV4:s 'Idol'. Foto: Anders Wiklund / TT
Tolfte säsongen i TV4. Foto: Anders Wiklund / TT Foto: Anders Wiklund/TT

Både schlager och hiphop i ny Idoljury

Låtskrivaren Fredrik Kempe ska bli ny jurymedlem inför nästa säsong av artisttävlingen Idol. Ett uppdrag han delar med skivbolagsveteranen Nikki Amini och med producenten Quincy Jones den tredje.

Laila Bagge, Anders Bagge och Alexander Bard, som har suttit i Idoljuryn tillsammans sen 2011, gjorde förra året sin sista idolsäsong tillsammans. Nu är består den nya juryn alltså av låtskrivaren Fredrik Kempe, som bland annat ligger bakom Sanna Nielsens Eurovisionbidrag "Undo". Han får sällskap av Nikki Amini som har arbetat med PR för bland annat Rihanna och Justin Bieber, och av Producenten Quincy Jones den tredje som förutom att jobba med Mariah Carey och Tupac också varit med i den svenska kultfilmen "Stockholmsnatt".


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista