Foto: TT
Foto: TT

Den unga Zlatan var ensam och pressad

0:48 min

I filmen Den unge Zlatan av Magnus och Fredrik Gertten kommer fansen få ta del av mystiken kring Zlatan, men också få se den dystra killen i omklädningsrummet.

För 15 år sedan gjorde filmarna och bröderna Magnus och Fredrik Gertten en dokumentär om fotbollslaget Malmö FF "Blådårar 2".

En av huvudpersonerna var en valpig och karismatisk tonåring vid namn Zlatan Ibrahimovic.

Nu har bröderna Gertten grävt i sina arkiv från den inspelningen och ställt samman en ny film: "Den unge Zlatan".

– För några år sedan började vi ta upp materialet, digitaliserade det och tittade på det. Vi upptäckte att vi hade mer material än vad vi mindes. Och som också var en historia som kommer att fylla i lite av den berättelse som han själv gett ut i sin biografi. Det finns en stor mystik kring Zlatan och den mystiken är vi inne och nosar på.

– Vi filmade ju honom från det att han var 17 år till han blev professionell i Ajax. Vi hade intervjuer och möten med honom efter matcherna där han var dyster för att han inte hade lyckats. Då går han fram och skapar det magiska, berättar, säger bröderna Gertten. 

Den unge Zlatan har biopremiär den 17 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista