Sven Wollter gör sin sista föreställning

1:26 min

Efter 63 år som skådespelare gör nu Sven Wollter sin sista teaterföreställning. Det med Henning Mankells monolog Driving Miles på Göteborgs stadsteater.

Regisserar gör den bortgångne författarens fru, Eva Bergman.

Pjäsen handlar om mötet mellan den norske skrothandlaren Steinar och jazzlegenden Miles Davis. Och historien kommer berättas tillsammans med sex jazzmusiker på scenen.

– Från min sida sett är det här en kärlekshandling riktad till den publik som jag haft genom ett helt liv. Som stöttat mig på olika sätt, och som visat att man står ut med mig, säger Sven Wollter.

Historien som bygger på en sann berättelse, berättas genom skrothandlaren Steinar. Hans vän Sten-Åke är en norsk taxichaufför som vunnit Miles Davis förtroende och får köra honom genom hela Europa.

– Dels så gillar jag Miles Davis och har gjort det stor del av mitt liv. Men det är inte bara en levnadsberättelse om Miles Davis. Det handlar också om konsten. Musiken är en utgångspunkt för att prata om människors liv, märkliga möten och hur konsten på verkar oss, säger han.

Hur tror du att det kommer kännas när ni gör den sista föreställning?

– Jag kommer gråta. Det är så det känns.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista