Pressbild Viola Beach.
Pressbild Viola Beach. Foto: Pressbild Viola Beach.

Storbritannien sörjer indiepopbandet Viola Beach

1:09 min

I Storbritannien hyllas bandet Viola Beach, där alla medlemmarna och deras manager dog i en bilolycka i Södertälje i helgen.

Natten mot lördag kördes deras bil av den öppna bron över Södertälje kanal och alla bandmedlemmarna dog plus deras manager.

Dödsfallen har varit toppnyhet i nästan alla medier i Storbritannien under helgen. Bandet har beskrivits som en återuppståndelse av den brittiska indie-popen. Deras karriär var kort, deras första spelning var år 2013 på klassiska Caverns Club i Liverpool och nu på lördag skulle de ha spelat i Gulidford i Surrey här i England.

Fruktansvärda nyheter, skriver bandet Man & the Echo på Twitter, det är ett annat band från Warrington som repade i lokalen bredvid Viola Beach.

"Jag tänker på deras familjer i denna fruktansvärda tid", skriver Huw Stephens som är programledare vid BBC:s ungdomskanal Radio one.

Och i går hyllade fotbollspubliken vid matchen mellan Manchester City och Tottenham Hotspurs bandet genom en lång applåd. Managern Craig Tarry var en Manchester City-fan och hade säsongsbiljett sedan många år.

Staffan Sonning, London
Staffan.sonning@sr.se


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista