Författaren Jonas Jonasson. Foto: Viveca Bladh/SR.
Författaren Jonas Jonasson. Foto: Viveca Bladh/SR. Foto: Författaren Jonas Jonasson. Foto: Viveca Bladh/SR.

Bröderna Herngren regisserar uppföljaren till Jonas Jonassons succé "Hundraåringen..."

1:24 min

Det blir bröderna Felix och Måns Herngren som regisserar uppföljaren till dundersuccefilmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" rapporterar Variety.

För författaren bakom boken Jonas Jonasson det var inte helt lätt att lämna sin bebis i händerna på filmmakarna men nu är han med i manusarbetet.

– Vi får prata manusidéer att tillsammans eftersom jag inte har gjort någon eftersom jag så att säga inte sagt mitt genom boken.

Första gången han såg filmen efter "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" blev han illa till mods.

– Men när jag såg den nästa gång förstod jag vad Felix hade gjort för fel; han hade låtit bli att göra en åtta timmar lång kopia av min bok. Det var hans brott! När jag väl förstod att filmmakaren måste få göra film älskade jag filmen.

– Det viktiga för mig när det gäller 'Hundraåringen" och även "Analfabeten" är tonträffen. För mig är det viktigt att filmmakaren förstår och förmedlar.

Uppföljaren utspelar sig ett år efter den första filmens slut där Allan Karlsson (spelad av Robert Gustafsson) är kvar på Bali.  I filmen kommer man att få följa såväl balinesiska skuldindrivare, CIA-agenter som Allan Karlssons försök att driva ett svenskt läskföretag.

Inspelningarna av uppföljaren till "Hundraåringen " drar igång i sommar i Indonesien, Moskva, Berlin och Stockholm.

Första filmen är nominerad till en amerikansk Oscar för bästa make up/hairstyle och om några veckor avgörs om den vann.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista