Artisten Ebbot Lunberg. Foto: Viveca Bladh/SR.
Artisten Ebbot Lunberg. Foto: Viveca Bladh/SR. Foto: Artisten Ebbot Lunberg. Foto: Viveca Bladh/SR.

Ebbot Lundberg: "Jag är lite mjukare"

2:00 min

Han är något av en överstepräst för svensk rock: Ebbot Lundberg sångare i Union Carbide Production men kanske allra mest känd som sångare i Soundtrack of our lives - nu ger han ut sin första ordentliga soloplatta.

Albumet har nyskrivna låtar men också några som fått bubblat fram under tjugo år.

– Vissa har väldigt många år, det är innan Soundtrack, under Carbide tiden, men de var kanske inte färdigskrivna då. Sen finns det två som skulle kunnat varit med på en Soundtrackskiva.

Men det låter väldigt enhetligt på skivan?

– Ja jag tänker så, jag tänker ganska långt före vad som ska ske. Jag måste hitta en början och ett slut på plattan. Jag vet inte hur många som tänker  lp-skiva men jag gör det. Det är så jag är uppvuxen och det är så jag vill ha det.

Om jag får säga det så tycker jag att den kanske var lite mjukare än vad man vanligtvis känner dig?

– Ja det är den absolut. I grupp så har jag anpassat mig naturligtvis, man formas ju av det. Det här är väl mer jag, jag är lite mjukare, kanske mer feminint lagt. Jag är inte sådär hårdrockig. Jag gillar det här sköna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista