Biljetkön ringlade sig från Scandinavium nästa hela vägen bort till Korsvägen när biljetterna till Bruce Springsteens konserter på Ullevi släpptes.
1 av 2
Biljetkön ringlade sig från Scandinavium nästa hela vägen bort till Korsvägen när biljetterna till Bruce Springsteens konserter på Ullevi släpptes. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Springsteen gör extraspelning i Göteborg

Biljetterna till första spelningen sålde slut direkt och lika snabbt kom beskedet om att det blir ytterligare en konsert med Bruce Springsteen på Ullevi i Göteborg i sommar.

Det blev inte oväntat en rykande åtgång när biljetterna till Springsteens nästa besök på Ullevi, den 25 juni, släpptes. Redan efter mindre än en timme meddelade arrangörerna Live Nation att det blir ytterligare en konsert två dagar senare.

– Det är fantastiskt på alla sätt att intresset fortfarande är så otroligt stort för Bruce. Redan vid 9 kunde man konstatera att intresset var långt större än det antal biljetter som Ullevi rymmer, säger Kristofer Åkesson, presskontakt på Live Nation, till TT.

–Då kunde vi släppa upp ytterligare en konsert, två dagar senare.

Biljetterna till extraspelningen släpptes i samma stund.

– Det är alltid vårt jobb att titta på alla eventualiteter. Men vi måste fokusera på den första konserten, den vi har bokad och bekräftad, först, förklarar Kristofer Åkesson.

Blir det en tredje konsert också om extraspelningen blir full snabbt?

– Nej. Men att fylla Ullevi två gånger vore fantastiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista