Prisbelönte och bästsäljande Kate Atkinson, här med sin förra bok ”Liv efter liv” – nu aktuell med nya romanen ”En Gud i spillror”.
Prisbelönte och bästsäljande Kate Atkinson, här med sin förra bok ”Liv efter liv” – nu aktuell med nya romanen ”En Gud i spillror”. Foto: Ben Stansall, TTBild

Författaren Kate Atkinson älskar slut och säger sig vara väldigt svår att leva med

0:42 min

Kulturnytt har som en av få svenska redaktioner fått träffa författarinnan Kate Atkinson med anledning av hennes nya roman: ”En gud i spillror” som snart ges ut på svenska.

En bok som handlar om den före detta krigspiloten Teddy Todd och hans familj, och är en slags fristående fortsättning på den tidigare storsäljande ”Liv efter Liv”.  Trots att Kate Atkinson både är en internationellt bästsäljande och kritikerrosad författare, är hon väldigt svår att leva med.

- Att skriva är som att lägga ett pussel som man inte vet om man kommer att lyckas bli klar med, berättar hon för Lundströms Bokradio. 

Skriver du hemma?
- Absolut, jag kan inte tänka mig något värre än att sitta i en kontorsliknande studio och skriva. Jag vill börja skriva när jag har lust, och sluta när jag inte har lust.

"En gud i spillror" ges ut på svenska i mitten av mars.

Hör hela intervjun med Kate Atkinson i Lundströms Bokradio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista