Fredrik Apollo Asplund, aktuell med föreställningen Det här är min historia. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
Fredrik Apollo Asplund, aktuell med föreställningen Det här är min historia. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.

En dj:s liv blir pjäs

16 min

Från Epatraktorernas Värmland via New Yorks klubbar till Damaskus. Dj:n  och artisten Fredrik Apollo Asplund berättar sitt livs historia.

Fredrik Asplunds berättelse berör övergrepp och drömmar, listettor i England, klubbliv i New York och ett år i Damaskus och det  i en pjäs på Stockholms Stadsteaters scen för barn- och unga i Skärholmen. Vi träffade honom inför premiären, på fredag. Fredrik Asplund växte upp i Värmland men längtade tidigt bort.

– Det är kul att klättra i ett träd en gång, men när man sitter där i toppen så... vad händer härnäst?

Så han gjorde upp stora planer redan som tio-åring i skogen i Värmland. Efter att ha sett Carola vinna Melodifestivalen och Irene Cara i Flashdance så var det dansen och ett liv artist som gällde. Och som tolvåring kom han i på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm.
Men det var stelare än han väntat sig och drömmarna om New Yorks klubbliv växte allt starkare. Som 17-åring intog hans så dansgolven på Manhattan.

Apollo som han fick heta i New York, berättar om sitt liv i föreställningen "Det här är min historia" på Kulturhuset Stadsteaterns barn- och ungdomsscen i Skärholmen i Stockholm.

Men det är inte bara framgångar vi möter. Han berättar också om övergrepp och längtan.

Till framgångarna hör också några listettor i England, där hans housemusik blev populär.

Fredrik Apollo Asplund hann också med ett år i Damaskus innan han återvände till Sverige.

Hör honom berätta om allt det här och mötet med den unga publiken, i intervjun med Kulturnytts Björn Jansson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista