"Mot alla vindar"-skådisen Jon English död

Den australiske artisten Jon English har avlidit, 66 år gammal.  För svenskar är han känd bland annat för huvudrollen i tv-serien "Mot alla vindar", som han också skrev ledmotivet till.

Den australiske artisten Jon English har avlidit, 66 år gammal. Han var en av Australiens mest kända artister och han hyllas nu på sociala medier. För svenskar är han känd bland annat för huvudrollen i tv-serien "Mot alla vindar", som han också skrev ledmotivet till.

Han hade planerat en resa till Sverige senare i månaden för att spela in ett nytt album, rapporterar australiska medier. Han avled i sitt hem i sviterna av en operation.

English föddes i London och flyttade med sina föräldrar till Australien som 12-åring. Han fick sitt genombrott på 1970-talet i rollen som Judas Iscariot i musikalen Jesus Christ Superstar. Sedan dess har han medverkat i en rad tv- och scenproduktioner vid sidan av en musikkarriär. Bland hans kända låtar finns hiten "Words are not enough".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista