Frans intervjuas efter segern i Melodifestivalen.
Frans segerintervjuas efter Melodifestivalen. Foto: Ronnie Ritterland.

Frans vinnare av årets Melodifestival

1:22 min

Debutant, storfavorit och segrare i Melodifestivalen 2016. Frans Jeppsson Walls "If I were sorry" charmade såväl publik som jury och promenerade hem segern i lördagens avgörande.

– Jag visste inte hur förhandstippad jag var, jag har försökt förtränga allting och bara ha kul, säger Frans till P4:as Carolina Norén.

– Jag vet ju vad som hänt men jag är i chock ändå.

När tittarnas 12 643 275 röster var räknade och vinnaren förkunnades kunde inte ens den loje Frans hålla känslorna tillbaka utan var märkbart tagen när han klev upp på scenen för att sjunga vinnarlåten.

– Allt jag tänkte var att jag måste sätta första tonen. Det har jag gjort sen dag ett. Jag tror jag gjorde det.

17-årige Frans Jeppsson Wall är den yngste vinnaren av Melodifestivalen sedan Carola vann med "Främling". 

Låten "If I were sorry", är skriven och producerad av Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson och Frans Jeppsson-Wall, och har sen den vann den fjärde deltävlingen i Gävle för två veckor sedan laddats och spelats flitigt på musiktjänsterna.

Det var också publikens röster som gjorde 17-åriga Frans, yngst i yngsta startfältet någonsin, till kvällens segrare. Efter att de internationella jurygrupperna delat ut sina poäng ledde Oscar Zia med en poäng före Frans.

Första semifinalen i Eurovision Song Contests hålls den 10 maj, den andra den 12 maj och finalen den 14 maj. Förutom att fokusera på finalen på hemmaplan ligger fokus även skolarbetet.

– Jag har några prov emellan. Men jag laddar med ingefärashots och med att sjunga i duschen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista