Kent på Norwegian Wood festivalen i Oslo
Kent på Norwegian Wood festivalen i Oslo Foto: Heiko Junge/NTB scanpix/TT

Fansen om Kents avsked

1:41 min

Anna Bjureblad har svårt att hålla sig för skratt när hennes vän, Kentfanet Daniel Koning, berättar vad han känner inför beskedet om Kents splittring.

På en parkbänk i centrala Göteborg sitter de båda och äter. Det blir vilda skratt när Daniel Koning får frågan om han gillar bandet. Det tycks tydligt att Kent är ett ämne som kommit upp under dagen. 

– Jag fick ju höra detta idag och jag har inte riktigt kunnat hantera den informationen riktigt än, säger Daniel Koning.

På vilket sätt lyssnar du på deras musik? Är du en sådan som ligger hemma och vältrar dig i texterna eller den som alltid vill sätta på det på efterfester?

– Jag är väl den som försöker sätta på det på efterfester men snabbt blir nedröstade, i övrigt är det där vältrandet bekant, det har man ju gjort.

Bredvid honom fortsätter Anna Bjureblad skratta. Själv har hon varit ett fan under gymnasietiden men fallit ifrån.

– Jag har varit men har inte så bra koll längre. Jag lyssnade mycket på Vapen & Ammunition men sen lade jag ner det lite.

Vad hände?

– Jag vet inte om det blev för mörkt kanske, säger Anna Bjureblad.

På frågan om de kommer att ta sig till Scandinavium den 30 september är svaret ett självklart ja från Daniel men även den mer skeptiska Anna säger att hon kommer att ta sig dit.

– Om det är den sista får jag verkligen göra det. Jag har många bra minnen av bra konserter med dem så det tror jag att jag skulle uppskatta även om jag inte lyssnar på dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista