Tuva Jagell, Wilma Holmén och Louise Nyvall i Pojkarna. Foto: Folkets Bio.
Tuva Jagell, Wilma Holmén och Louise Nyvall i Pojkarna. Foto: Folkets Bio.

"Pojkarna" nominerad till europeiskt filmpris

Den svenska ungdomsfilmen "Pojkarna" är nominerad till priset Young Audience Award. Den, och de två andra nominerade filmerna, kommer visas i 30 olika städer runtom Europa för en barnjury som sedan får rösta fram en vinnare.

Alexandra-Therese Keinings film "Pojkarna", som hade svensk premiär i februari i år, är en av årets tre nominerade filmer i Young Audience Award som delas ut av European Film Academy. Det skriver Svenska Filminstitutet i ett pressmeddelande.

Den har nominerats tillsammans med den franska filmen "Miss Impossible" av Emilie Deleuze och den turkiska filmen "RAUF" av Bariş Kaya och Soner Caner.

Tävlingen är ett initiativ från European Film Academy (EFA) och äger i år rum för femte gången. Under Young Audience Film Day, som i år äger rum den 8 maj, kommer biografer i 30 städer runtom Europa att ordna visningar för en barnjury, som sedan får rösta fram den vinnande filmen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".