Bloggaren Samira Motazedi är gäst på Littfest i Umeå. Foto: John Bakke/SR.
Bloggaren Samira Motazedi är gäst på Littfest i Umeå. Foto: John Bakke/SR. Foto: Bloggaren Samira Motazedi är gäst på Littfest i Umeå. Foto: John Bakke/SR.

Umeås "Littfest" firar 10 år

0:57 min

I dagarna strömmar läslystna bokfantaster till Umeå för litteraturfestivalen Littfest. Bloggaren Samira Motazedi är en av gästerna på Littfest som började skriva för att få fram varför hon inte accepteras i hemlandet Iran och då krävs att allt kommer fram.

Landets numera största litteraturfestival, Littfest, drar igång i Umeå. Festivalen på Folkets hus har funnits i tio år nu och fokus ligger på läsning som en social händelse snarare än som en ensam syssla. Festivalens koncept lockar många yngre läsare, en grupp som oftast beskrivs som allt mindre intresserad av litteratur och böcker. På plats i Folkets hus i Umeå är vår reporter John Bakke och festivalens koordinator Erik Jonsson.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista