Silvana Imam. Jonas Ekströmer/TT.
Silvana Imam Foto: Jonas Ekströmer/TT.

En ny sida av Silvana Imam

2:38 min

Med albumet Naturkraft är Silvana Imam redo att visa upp mer av sig själv – och hon laddar upp inför albumsläppet med att spela i USA.

I nästa vecka släpper prisbelönta rapparen Silvana Imam sitt nya album Naturkraft. Det blir, likt tidigare, texter på såväl svenska som arabiska och litauiska. Men den här gången vill hon dessutom visa upp lite nya sidor och släppa lyssnarna lite närmre inpå.

– Nånting som de inte har hört från mig förut, liksom olika mänskliga sidor. Mänsklighet och att man nånstans ska få lära känna mig på djupet, och inte det här ytliga bara, säger Silvana Imam.

Trots att Silvana Imam alltså inte rappar på svenska gör hon under helgen en spelning på den amerikanska festivalen South by South West, eller SXSW som den brukar förkortas, i Austin, Texas.

Hur kommer du vara på scen nu i USA?

– Mitt kroppspråk och hur jag väljer att använda min musik ihop med min röst, det är väldigt speciellt tänker jag. Sen kommer jag inte stå och hålla mellansnack, det tycker jag är jättetråkigt. Om jag säger något ska det vara kraftfullt och ganska kort. Artister som står och pratar på scen länge, gå och gör en intervju istället. Men jag vet inte, jag kanske ska prata på engelska när jag väl ska prata.

Vilka språk är bäst när det gäller kärlek?

– Svenska. Jag kan uttrycka mina känslor på ett sätt, och i mitt fall är mottagaren svensk så hon förstår vad jag säger och kan ta till sig min kärleksförklaring bäst på svenska.

Hur fungerar det med de andra språken, vilka funkar bäst i vilka tillfällen?

– Jag skulle säga att litauiskan, är när jag är arg, haha. Det är ett hårt språk, för mig. Jag kan uttrycka mina ilskna känslor på litauiska. Arabiska då... båda de här språken är så kopplade till mina föräldrar, och nu låter det som att jag och min mamma alltid står och skriker på varandra, men så är det verkligen inte. Men jag är mest bekväm med svenska.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista