Poeten Yahya Hassan.
Poeten Yahya Hassan. Foto: Jacob Ehrbahn

Danske poeten Yahya Hassan anhållen

Den kontroversielle danske poeten Yahya Hassan har anhållits i samband med en skottlossning, uppger Radio24syv. Men polisinspektör Carit Andersen vid Östjyllands polis uppger till Kulturnytt att man varken kan bekräfta eller dementera uppgifterna.

Polisen kan endast uppge att en 17-årig pojke blev skottskadad i foten i Århus och att en 20-årig man från Århustrakten anhållits natten till måndagen. Polisinspektör Carit Andersen vill inte kommentera varifrån Radio 24syv kan ha fått sina uppgifter.

Yahya Hassan är en av Danmarks mest uppmärksammade kulturpersonligheter. Han slog igenom 2013 med en diktsamling där den generation av invandrare som hans föräldrar tillhör får hård kritik.

Sedan publiceringen har författaren utsatts för hot på nätet och även fysiskt våld. Yahya Hassans samling är den mest sålda debutsamlingen i Danmark historia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista