Kerstin Thorvall spelad av Cilla Thorell i "Det mest förbjudna". Foto: Ulrika Malm
Kerstin Thorvall spelad av Cilla Thorell i "Det mest förbjudna". Foto: Ulrika Malm

Cilla Thorell är fantastisk som Kerstin Thorvall

1:34 min

På fredag är det premiär för Det mest förbjudna på SVT. En serie i tre delar om Kerstin Thorvalls liv, löst baserad på hennes roman med samma namn från 1976.

Kerstin Thorvall är en vattendelare. Vissa ser hennes bristfälliga moderskap, öppna sexualitet och egocentriska beteende som klandervärdigt och när Det mest förbjudna kom 1976 blev det ramaskri i Sverige. Andra håller henne som en hjälte och feministisk ikon. Många klarar av att se båda bilderna.

För att serien om hennes liv ska fungera måste den dynamiken komma fram och det gör det. Framförallt på grund av teaterskådisen Cilla Thorell, som kanske är mer känd från Stockholms stadsteater än filmduken, gör ett strålande jobb.

Jag måste nog upprepa det. Cilla Thorell är fantastisk och är den som verkligen lyfter den här serien. För tempot kanske kan kännas lite spretigt och urvalet lite godtyckligt men allt hänger ändå ihop på grund av hennes starka porträtt av denna person som vissa hatar, andra älskar, men som inte lämnar någon oberörd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista