Ben Affleck och Henry Cavill i Batman v Superman: Dawn of justice. Foto: Fox Movies.
Ben Affleck och Henry Cavill i Batman v Superman: Dawn of justice. Foto: Fox Movies.

Supertråkiga superhjältar i Batman vs Superman

1:08 min

Så möts de två superhjältarna och de försöker ha ihjäl varann, något som ändå känns som ett frågetecken i filmen. Men de enas i en kamp mot ondskan. Påkostat men tråkigt, tycker vår recensent Björn Jansson.

Det känns som när man köpt ett sånt där tjockt glansigt magasin i tidningskiosken på flygplatsen, många snygga bilder, påklädda män med breda käkar och lättklädda modellkvinnor. Och trots att det är över 100 sidor så minns man inte mycket efteråt, inget som fäster. Och så är det med Batman versus Superman: med tillägget Dawn of Justice i filmtiteln. Det är gryningen för rättvisan, Batman och Superman möts i uppgörelse där de båda försöker döda den andre, innan de kommer till sans och enas mot det stora hotet mot vår planet. I första delen av filmen byggs en historia upp, men det är mest kulisser innan den stora våldsamma andra delen av filmen drar igång. Det är påkostat men tråkigt. Mitt betyg till Batman versus Superman blir en svag trea. Men till fansen, det är uppbyggt för en fortsättning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista