Miley Cyrus på VMA
Foto: Matt Sayles/TT
Artister kraftsamlar för fred

Miley Cyrus vill hjälpa terroroffren

Efter terrorattackerna i Bryssel, men också i Turkiet och Elfenbenskusten vill amerikanska superstjärnan Miley Cyrus hjälpa offren.

Genom sin egen organisationen Happy Hippie Foundation, som startades för att stödja utsatta unga människor, vill hon att terroroffren ska få hjälp, skriver NME.

Cyrus skriver på Instagram att hjärtat brister över det som hänt: "När kommer detta att sluta och kärlek ta vid? Det här är inte planeten som jag vill bo på. Inget i världen är viktigare än att ge varandra kärlek".

På tisdagkvällen tillägnade också brittiska stjärnan Adele Bob Dylan-låten "Make you feel my love" till terrorattackens offer under en konsert i London.

I Sverige meddelades att Timbuktu, Loreen, Kristin Amparo och David Lindgren finns bland artisterna på konserten "Nores for peace" i Varberg den 27 augusti. Stockholm Concert Orchestra står för musiken under ledning av Anders Eljas och hela kvällen är ett ställningstagande för fred, enligt ett pressmeddelande från arrangören.

Alla intäkter från konserten går oavkortat till FN:s flyktingorgan UNHCR.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".