Disney hotar om bojkott mot delstats diskriminerande lagförslag

Filmstudion Disney, där även Marvel ingår, säger att man inte kommer att filma mer i den amerikanska delstaten Georgia, om en kontroversiell lag, som skulle göra det lagligt att bland annat diskriminera homosexuella, går igenom, skriver The Hollywood Reporter.


-Disney och Marvel är ett inkluderande företag, och även om vi har haft mycket bra upplevelser av att filma i Georgia, kommer vi att vända oss någon annanstans med våra affärer om den diskriminerande lagstiftningen går igenom", säger en talesperson för företaget.

Marvel har bland annat filmat Ant-man och kommande "Captain America: Civil war" i Atlanta, och dragit nytta av Georgias attraktiva skattelättnader. Bojkotten gäller även andra aktörer inom Disney-koncernen som ABC Studios.

Även andra tv- och filmjättar som Paramount, Nickelodeon och AMC uppmanar delstatens guvernör Nathan Deal att inte skriva under lagändringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista