ZZ Top på en spelning i USA. Foto: Mike McCarn.
ZZ Top på en spelning i USA. Foto: Mike McCarn. Foto: Mike McCarn

ZZ Top får skjuta på USA-turné efter skada

Ena halvan av skäggrockarna ZZ Top, basisten Dusty Hill, skadade axeln i ett fall på väg upp på scen och nu tvingas bandet skjuta på USA-turnén men Sverigedatumen i sommar verkar inte hotade.

Det amerikanska rockbandet ZZ Top tvingas skjuta upp tio spelningar på USA-turnén sedan basisten Dusty Hill ådragit sig en fraktur i axeln, meddelar bandet på sin hemsida.

Enligt managern Carl Stubner snubblade Hill när han var på väg upp på scenen vid en spelning i Texas, USA, i förra veckan.

– Det var väldigt mörkt och trappsteget - egentligen ett halvt trappsteg - var inte upplyst så det fanns ingen chans att han skulle ha kunnat se det, säger Stubner i ett uttalande.

På hemsidan säger Dusty Hill att han är fast besluten att återhämta sig snabbt efter skadan.

– Mina läkare sade till mig att denna typ av skada vanligtvis förknippas med kontaktsporter. Jag är osäker på om bas betraktas som sådan, men de gör sitt bästa för att få mig tillbaka i matchen så snart som möjligt, säger Hill.

Den 18 juli kommer ZZ Top till Dalhalla i Rättvik och dagen efter gör bandet en spelning i Helsingborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".