"Captain America: Civil War"
Foto: Disney/Marvel via AP.

Gäspar sig igenom Captain America: Civil War

Björn Jansson är inte imponerad av Marvels senaste
1:05 min

Idag är det premier för nästa kapitel i Marvels serie av superhjältefilmer; Captain America: Civil War. Den sista delen i Captain America-trilogin men också den film som lyckats få in flest superhjältar samtidigt på duken.

Bland de tidigaste recensionerna ljöd en hyllningskör för Captain America: Civil War. Framförallt hos skribenter på de superhjältebloggar och actionfilmsajter, som blivit så besvikna på Batman V Superman, hyllades den som Marvels kanske bästa film hittills. Vår filmrecensent Björn Jansson är dock inte lika imponerad.

– Tyvärr måste jag nog göra dig besviken... Filmen är 2 timmar och 27 minuter lång och handlingen kan skrivas ned på en servett, det är datoranimerade slagsmål mellan superhjältarna nästan hela filmen. Dem slår varann i huvudet med bilar och vräker omkull hus och helikoptrar och det tycker inte jag är spännande, man vet ju hur det ska gå.

För ett inbitet superhjältefan som undertecknad är det förstås ett hårt slag. Jag har uppskattat Captain America-filmerna som jag tycker har haft både bra karaktärer och dialog, utöver actionscenerna. Om du skulle försöka lugna mitt nervösa hjärta, finns det inget bra med filmen?

- Jo, jag var lite hård där. Det är förstås påkostat snyggt, men många blinkningar till serietidningsläsarna. Iron Man är sådär överlägset ironisk, Spider Man som dyker upp en kort stund, en pojkrumsnörd och Captain America en torr rättrådig superhjälte. Du kommer nog att hitta magiska stunder som jag gäspat mig förbi, säger Björn Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".