Shia LaBeouf, Sverrir Gudnason, Ronnie Sandahl
Shia LaBeouf, Sverrir Gudnason och Ronnie Sandahl. Foto: Marie-Therese Karlberg / Montage: Sveriges Radio
FILM

Ronnie Sandahl om Björn Borg-filmen

"Det känns helt fantastiskt"
6:26 min

Falköpingsförfattaren och filmaren Ronnie Sandahl har skrivit manuset till storfilmen om 70- och 80-talets tennisstjärnor.

Filmfestivalen i Cannes pågår just nu, och det var där som Ronnie Sandahls nya film presenterades.

– Nu när det börjar bli verklighet så är det väldigt spännande med dem skådespelare som vi nu gått ut med, säger Ronnie Sandahl.

Shia LaBeouf och Sverrir Gudnason är det som ska spela Mcenroe och Borg i filmen som Sandahl skrivit manus till i tre år. Även Stellan Skarsgård har en roll, han ska spela Borgs tränare Lennart Bergelin. Snart börjar inspelningarna och då bland annat här i länet med Film Väst som producent. 

– Det känns helt fantastiskt, fortsätter Sandahl som är kvar i Cannes när intervjun görs.

Han har märkt att det finns stort intresse kring filmen. Speciellt eftersom LaBeuof hyllas för sin roll i American Honey som just nu tävlar i Cannes. Regi för Borg/Mcenroe står Janus Metz för som bland annat gjort dokumentären Armadillo och ett avsnitt av thrillerserien True Detective.

Filmen kommer handla mer om relationen spelarna emellan än själva sporten förklarar Sandahl. En film om två unga människor med hela världen på sina axalar beskriver han det som. 

– Det går inte göra halvdant utan då måste man gå hela vägen och göra det bästa man någonsin gjort. 

2017 har filmen svensk premiär. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".