Nicholas Hoult och Tye Sheridan i X-Men Apocalypse. Foto: Fox Movies.
Nicholas Hoult och Tye Sheridan i X-Men Apocalypse. Foto: Fox Movies.

Björn Jansson gillar bara en enda scen i nya X-men

Ännu en superhjältefilm har premiär på bio, den här gången är det X-men som slåss för att rädda jorden. Björn Jansson är skeptisk till X-men Apocalypse.

"Jag läste Buster och Agent X9 när jag var liten men när böckerna tog över så öppnades nya världar och jag kände inte längre något behov av Benny Guldfot eller Modesty Blaise. Så känns det när jag ser Avengers och X-Men, en hop superhjältar i oändliga slagsmål, där det mesta runt omkring smulas sönder och alla av vikt överlever.

Men det finns en scen som får mitt filmälskar-hjärta att slå lite snabbare i Apocalypse och det är när Quicksilver dyker upp. Han som rör sig snabbare än någon hinner blinka. Till skön 80-talsmusik räddar han eleverna på skolan för speciellt begåvade barn undan en katastrof. Väggar och tak faller och han lyfter undan dem en efter en och tar en cola i steget, sveper den och hastar vidare och runt omkring pulserar färger och det är en riktigt häftig scen.

Resten är för serietidningsfansen."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".