Lisen Andréasson Florman och Silvana Imam står brevid varandra.
Lisen Andréasson Florman och Silvana Imam. Foto: Calle Elf

Hiphopstjärnan Silvana Imam i kampanj för en tryggare festivalsommar

"Vi vill skapa morgondagens festival"
2:14 min

Idag lanseras organisationen Nattskiftets kampanj "Trygghetslistan" som går ut på att festivalbesökare ger tips på hur festivaler kan bli tryggare. I slutet av sommaren ska den skickas till festivalarrangörerna.

Kampanjen heter trygghetslistan och bakom den står den ideella föreningen Nattskiftet. Tanken är att festivalbesökare ska komma med tips på hur man gör en festival mer trygg och signera listan som sedan ska skickas till arrangörerna.

Projektet kommer pågå under hela sommaren och Nattskiftet ska själva göra nedstamp på olika festivaler runt om i Sverige.

Silvana Imam är ambassadör för kampanjen och på hennes konsert i förra veckan nämnde hon att hon skulle skriva på en trygghetslista.

– Det är många som har skrivit till mig och sagt att de känner sig otrygga på festivalområden, säger Silvana Imam.

Lisen Andréasson Florman är grundare av Nattskiftet och hon menar att det finns en sak som gör kampanjen unik, 

– Det är att vi lyssnar till fansen, vi lyssnar till besökarna. Vi vill höja deras röst för att de ska få skapa morgondagens festival.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".