P3 Spelpodd Emil "HeatoN" Christensen  Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
P3 Spelpodd Emil "HeatoN" Christensen Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

E-sportstjärnan Emil "HeatoN" Christensen till Mästarnas Mästare

Emil Christensen: Känns som att det inte är jag, utan hela E-sporten som ska vara med"
0:50 min

Efter flera år av kampanjande från fans står de nu klart att e-sportstjärnan, Emil "HeatoN" Christensen medverkar i SVT:s Mästarnas Mästare. 

Det blir en ny epok för SVT:s Mästarnas mästare när E-sportprofilen Emil "HeatoN" Christensen kommer att medverka i programmet. I E-sport tävlar man mot varandra i TV- och dataspel. I spel- och e-sportkretsar har man länge kämpat för att göra det här till en erkänd sport. Emil Christensen själv tror att han kan gå långt i tävlingen…

– Det skulle nog vara hjärnkapaciteten, vinnarskallen och vinnarskallen. Styrkan är ganska bra också men flåset får vi jobba på fram tills vi åker, säger Emil Christensen.

Vad tror du att det här kommer att betyda för E-sporten?

– Det känns inte som att det är jag som ska vara med i programmet utan det är hela E-sporten. Folk är så genuint glada att E-sporten fått det här erkännandet och fått ta klivet in i finrummet. Jag blir så rörd över att vi lyckats med det här, alla vi E-sportare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".