Marcus & Martinus.
Marcus & Martinus på Allsång på Skansen. Foto: Christine Olsson/TT

Marcus & Martinus sålde slut två Globen

Norska fjortonåringarna Marcus och Martinus har även frälst oss svenskar och efter smått kaotiska konserter i sommar på Liseberg, Gröna Lund och Skansen har dom nu så slut Globen - inte bara en gång utan båda spelningarna den 11 februari.

De 14-åriga norska bröderna Marcus och Martinus Gunnarsens fans har sagt sitt: biljetterna till duons två Globenspelningar i Stockholm är nu båda slutsålda.

I förra veckan gick det snabbt för biljetterna till den ordinarie spelningen på kvällen den 11 februari att ta slut, och en extrakonsert sattes in på eftermiddagen samma dag.

"Stockholm! Vi sålde ut vår show på bara 14 minuter. Älskar er! Nu har vi släppt vi en extrashow", skrev tvillingbröderna på Instagram.

Marcus & Martinus slog igenom 2012 då de vann Melodi Grand Prix junior, den norska motsvarigheten till Lilla Melodifestivalen. Debutalbumet "Hei" släpptes i fjol och videon till singeln "Elektrisk" har i skrivande stund mer än 26 miljoner visningar på Youtube.

När duon spelade på Gröna Lund i Stockholm tidigare i sommar gjorde publiktrycket att nöjesparken tvingades stänga grindarna tidigare än någonsin. I somras skulle de även ha spelat i Malmö i samband med inspelningen av "Sommarlov", men SVT tvingades avboka spelningen eftersom publikens säkerhet inte kunde garanteras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".