Fortsatt rekonstruktion Stampen

Göteborgs tingsrätt beslutade som väntat att bevilja mediekoncernen Stampen, där bland annat Göteborgs-Posten ingår, begäran om förlängd tid för den pågående rekonstruktionen.

Tingsrätten skriver bland annat att majoriteten av de fordringsägare som yttrat sig har tillstyrkt eller inte haft något att erinra mot en förlängning. Företagsrekonstruktionen får därför fortsätta i tre månader till.

Handelsbanken, SEB, Nordea, Skatteverket och PP Pension är några av de tunga fordringsägare som lämnat klartecken. En frilansjournalist ville inte ge sitt godkännande.

I ett brev till Göteborgs tingsrätt skriver Stampens vd Martin Alsander att förhandlingar pågår med externa investerare "i syfte att koncernen skall få tillgång till nytt kapital".

I morgon (tisdag) väntas Skatteverket, med fordringar på cirka en halv miljard kronor, säga ja eller nej till det ackordsförslag som presenterats.

Enligt SVT Nyheter Väst har Stampens huvudägare Peter Hjörne och vd Martin Alsander i ett brev till tingsrätten meddelat att förhandlingar också pågår med externa investerare "i syfte att koncernen skall få tillgång till nytt kapital".