The Tallest Man on Earth
The Tallest Man on Earth spelar på Dalhalla i helgen. Foto: Martin Eriksson.

Dalhallaspelningen en bekräftelse för The Tallest Man on Earth

Svenska The Tallest Man on Earth eller Kristian Matsson som han heter turnerar kors och tvärs över världen i år och avslutar sommaren med en konsert på Dalhalla i Rättvik i helgen, inte långt från där han växte upp. En stor bekräftelse som artist, men det här med bekräftelse är lurigt, säger han.

– Eftersom jag har hållit på i tio år så tycker jag att man har lärt sig vad verklig bekräftelse är, för det kan lätt bli så att man har varit på lång turné och det har varit bekräftelse hela tiden så kommer man hem och det är ingen bekräftelse. Och så börjar man tro att ingen tycker om en.

Men kan du själv njuta av dina framgångar?

– Ja, det kan jag och det är lättare nu när jag har ett band runt omkring mig och kan dela det med någon.

Han berättar om spelningen på Royal Albert Hall i London och Stefan Sporsen från Augustifamiljen var med och spelade horn i slutet av låten "Fields of our home", hur mäktigt det blev och tårarna kom.

– Hebbe, ljusteknikern slog på vitt ljus på hela Royal Albert Hall och det kändes som det sprutade en pelare genom kroppen – då kände jag mig otroligt tacksam att få vara med om.

Det är tio år sen som Kristian Matsson från Leksand inledde sin karriär, en karriär som startade med småskaliga spelningar på hemmaplan och som nu tar honom över hela världen.

– När man är inne i det, när det är spelningar hela tiden, så kommer man in i en lunk...eller inte en lunk, en vana att stå framför jättemycket människor. Och jag och bandet är väldigt hälsosamma, vi springer runt med våra yogamattor.

140 spelningar har han gjort senaste året, bland annat på Royal Albert Hall. Hur gör man då för att hålla fötterna på jorden?

– Det är väl meditation och yoga. Men det byggs väl på små divalater hela tiden, jag har ett eget rum till exempel, och att jag kan skicka min turnémanager att köpa mat för att jag inte vill gå ut. Och ibland kanske man blir lite bitter när folk bara kommer fram och vill ta en selfie med en. Man skapar innehåll för sociala medier, säger Kristian Matsson.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".