Peter Jezewski

Hotellet vänder och välkomnar Jezewskis till jul

Efter kritik backar nu Hotell Gustaf Fröding i Karlstad från sitt beslut att avboka artistens julshower, rapporterar P4 Värmland.

Peter Jezewski, den forne The Boppers-sångaren, uppträdde i helgen på Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg. På festivalen ska Jezewski sagt att han sympatiserar med stora delar av vad partiet står för och det här har gjort att hans totalt fem julspelningar i Karlstad ställts in. 

Jezewski skulle uppträda under fem julspelningar på Hotell Gustaf Fröding i december.

– Vi hoppades att det skulle vara ett misstag, men han stod fast vid det han sa och det står emot allt som vi står för, säger hotellchefen Åsa Larsson till Nya Wermlands-Tidningen.

Under torsdagsförmiddagen bombhotades Hotell Gustaf Fröding i Karlstad . Polisen misstänker att det har ett samband med att forne The Boppers-sångaren Peter Jezewskis spelningar i Karlstad ställts in.

Men hotellkedjan Best Western höll inte med hotell Gustaf Frödings ledning. Under eftermiddagen kom beskedet från Best Westernledningen, kedjan i vilken hotellet ingår, att om hotellet inte bad om ursäkt till Jesweski skulle de uteslutas från kedjan. Johan Michaelson, som är Sverigechef på Best Western, säger nu att avbokningen inte grundade sig i ett politiskt ställningstagande från hotellets sida.

– Bakgrunden var att hotellet tidigare råkat illa ut när de stått värd för evenemang som Sverigedemokraterna har haft. Och grundat på det har situationen blivit mångfaldigt värre än så. Då vill man gå tillbaka till honom och säga att det har inte med honom att göra, utan vi tog ett felaktigt beslut, säger Johan Michaelson.

Hotell Gustaf Fröding har nu gått ut med en offentlig ursäkt och även kontaktat Jesewski och bett honom om ursäkt.

– Jag har fått en offentlig ursäkt och jag är inte den som är den. Att be om ursäkt är något av det finaste man kan göra så då får man ju acceptera. Det är inte alltid så lätt att be om ursäkt och det vet nog de flesta, säger Peter Jesewski.

Han har fått erbjudande om att spela igen, men han har valt att avvakta med ett beslut.

– Jag avvaktar lite, det känns snabbt att ta beslut på stående fot men grundinställningen är att jag vill spela, säger han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".