Tove Alsterdal. Foto: Bertil Isaksson/Sverigesradio
Tove Alsterdal. Foto: Bertil Isaksson/Sverigesradio

Fakta och fiktion blandas när Tove Alsterdal återvänder till mentalsjukhuset i ny roman

0:53 min

Tove Alsterdal är en av Sveriges mest hyllade kriminalförfattare. I den nya boken,"Vänd dig inte om", tar hon med läsaren till Beckomberga; tidigare ett av Europas största mentalsjukhus, nu ett lyxigt bostadsområde.

Ända sedan sin debut 2009, så har Tove Alsterdal varit en av svensk krims storstjärnor. Mycket tack vare det gedigna förarbete som ligger till grund för hennes böcker. Hennes senaste bok är inget undantag.

– Jag jobbade på Beckomberga efter gymnasiet och jag har alltid velat berätta om det på nåt sätt, säger hon.

Boken kretsar kring Eva som blir misstänkt för mordet på sin ex-man, kort efter att han flyttat till Beckombergaområdet. Mordet blir ett startskott på ett mysterium som går från fattiga EU-migrantläger till kulvertarna under det gamla mentalsjukhuset.

– Det är väl dom här miljöerna lite utanför som jag går igång på. Som inte är det här fina vanliga livet. Utan de här miljöerna som är lite under och bortom oss som inte riktigt ska synas eller finnas i vår nutid. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista