William Spetz tackar publiken efter premiären. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
1 av 2
William Spetz tackar publiken efter premiären. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
William Spetz efter premiären. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio .
2 av 2
William Spetz efter premiären. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio .
Premiär:

William Spetz hyllar mormor

William Spetz efter premiären
4:18 min

William Spetz står på scen i en hyllning till mormor. Hon är saknad och kär, och för henne och publiken så berättar han om sitt liv. Om skolan, sexualiteten och familjen.

Premiären är avklarad och det är en lättad och glad William Spetz som tar emot bakom scen. Först kramas han om av vänner och familj och andra som vill visa sin uppskattning.
Sen berättar han om hur mycket han jobbat med att inte ha för bråttom på scen när historien ska berättas. Hur scenerna måste få sjunka in, med ett annat tempo än det han har när han gör sketcher på sociala medier.

"Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?" heter föreställning på Scalateatern, där både saknad och skratt får plats.
William Spetz bjuder på en prestationsångest-sång om stora A, med dans som får publiken att jubla rakt ut. Men det finns också scener från mormors kök med, där hennes sjukdom får henne att hosta sig igenom samtalen med den unga William.
Och det slutar med en sång till mormor.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".