Geroge, John, Paul och Ringo i filmen The Beatles: Eight days a week. Foto: Noble Entertainment.
Geroge, John, Paul och Ringo i filmen The Beatles: Eight days a week. Foto: Noble Entertainment.

The Beatles: Eight days a week - känslostormar och hårt jobb

The Beatles: Eight days a week
1:42 min

Närvarokänsla och energifylld och cool livemusik gör den här Beatles-dokumentären till en pärla. Intervjuer från då, varvade med nya, är så snyggt hopsatta att mitt betyg hamnar på en stark fyra. (Premiär 16 september).
Betyg: 4 

The Beatles: Eight days a week så heter dokumentären som satts ihop av amerikanske regissören och skådespelaren Ron Howard. Den handlar om åren på turné 1962 till 1966, hektiska år då allt snurrade fortare och fortare och det som från början var kul och fyra unga killar som hängde ihop, tajt blev till stora arenor där allt ljud dränktes av publiken.

Filmen är briljant hopsatt, det känns här och nu, trots att det är gamla intervjuer, blandade med nya och bilder från då, berättelser och presskonferenser. Det är starka känslor mer än hela historien och fakta. Och jag gillar det här, för även om jag lyssnat mer på Rolling Stones så är det här riktigt, riktigt bra och ska man prata utveckling i musiken så är Beatles större. Och slutscenerna, som är från deras sista konsert, tre år efter att dom slutat turnera. En konsert på taket till deras skivstudio i London. De bilderna är bland de coolaste musikbilder jag sett...

Betyget då till Beatles-filmen, ja, jag ger en stark fyra i betyg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".