Laleh
Laleh Foto: Jessica Gow/TT

Blåval blir betong när Laleh byter Bjurö mot Los Angeles

Kalle Kovács: "Modigt, men tyvärr inte speciellt spännande"
1:13 min

Laleh släpper i morgon sitt nya album "Kristaller", det sjätte albumet i hennes katalog. Kalle Kovács har lyssnat.

Jag vill så gärna se Lalehs försök att slå sig in på de internationella listorna som ett modigt och spännande beslut, för det är just jakten efter den internationella publiken som nya albumet "Kristaller" handlar om.

Det är den numer Los Angeles-baserade Laleh vi hör här, precis som tidigare har hon producerat allting själv, men låtarna bär en ny kostym nu - allting är mer elektroniskt och tillrättalagt, dessutom låter allt så anonymt och som skapat för andra popdrottningar.

Den Laleh som sjöng om mötet med blåvalen ute i Bjurö klubb är ungefär lika långt bort som just Bjurö klubb från Los Angeles. Modigt är det, absolut, men speciellt spännande blir det aldrig.

Jag kan inte riktigt sluta tänka på ifall Sago-Laleh bländats av Los Angeles stjärnor, och att vi nu går miste om hennes säregna, sagolika, sätt att berätta om stora och små problem. Kanske blir det aldrig som förr, men som Laleh också sjunger - det kan bli bättre, bara inte den här gången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".