Christer Lindarw.
Christer Lindarw. Foto: Viveca Bladh/SR
Bokmässan

Dragshowartisten Christer Lindarws självbiografi ett snitt ur en tid då allt förändrades för homosexuella

Christer Lindarw: "En annan gayberättelse med en ljus barndom"
2:04 min

Dragshowartisten Christer Lindarw släpper en samtidigt som han gör sin sista stora show. Och boken är ett dokument över en tid då allt förändrades för homosexuella.

– After Dark var en första glimt av gaykultur som folk överhuvudtaget såg på tv i och med att SVT sände våra shower så tidigt och det kan jag idag  tycka är både kul och modigt att redan då sända våra shower på bästa sändningstid. Där kanske vi bidrog lite till den öppenheten som är idag.

Vad har det gjort med dig att skriva boken?

– Att man känner att man haft en kul tid, det har varit sorger naturligtvis på 1980-talet då medlemmar i gruppen gick bort i aids, men vi har också haft så himla roligt.

Han tycker också att hans berättelse skiljer sig från andra homosexuella livsskildringar och tycker att han hade en ljus barndom.

– Alla växer inte upp med mobbing,  alla växer inte upp med självmordsplaner utan jag hade nog en ganska bekymmersfri barndom och ungdom även om jag inte ropade ut till hela världen att jag är gay.

– Det är lite bra att det blir en sådan skildring så inte alla tror att alla homosexuella haft det så jädrans jobbigt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".