Josette Bushell-Mingo och Adam Kanyama i Medan vi lever. Foto: Njuta Films.
Josette Bushell-Mingo och Adam Kanyama i Medan vi lever. Foto: Njuta Films.

Medan vi lever - afrosvenskars dilemma

Medan vi lever
1:04 min

Här är filmen som Filminstitutet efterlyst, en film med afrosvenskar i huvudrollerna. I en historia om mamman som vill hitta sig själv och åker till Gambia, sonen som fått skivkontrakt dröjer kvar i Sverige. Men... Bra historia som kanske är lite väl enkelt berättad emellanåt. (Premiär 7 oktober).
Betyg: 3

På Filminstitutet har man sökt efter en film med afrosvenskar i huvudrollerna, en film om hur det kan vara att komma till Sverige och samtidigt ha sina rötter i ett afrikanskt land. Medan vi lever är ett svar på den efterlysningen. Den handlar om Kandia, en kvinna i 50-årsåldern som komemr från Gambia men har levt halva sitt liv i Sverige. Hon kom hit av kärlek och har en som är på väg in i vuxenvärlden, Ibbe. Han är på väg att få sitt första skivkontrakt och när Kandia vill återvända till Gambia för att ta reda på mer om sig själv vill Ibbe stanna i Sverige. Josette Bushell-Mingo är bra i huvudrollen som Kandia, Ibbe spelas av Adam Kanyama som själv är hiphopartist. Medan vi lever är en film om idag, välspelad men lite enkel i sitt berättande, emellanåt. Mitt betyg blir en trea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".