Benedict Cumberbatch som Doctor Strange. Foto: Disney.
Benedict Cumberbatch som Doctor Strange. Foto: Disney.

"Doctor Strange" med Benedict Cumberbatch och en visuell explosion

Doctor Strange
1:57 min

Benedict Cumberbatch och en hel del häftiga bildlösningar gör att jag ger en fyra till Marvel-filmen Doctor Strange. En inte så originell historia gör att fyran blir svag. En superhjältefilm som ändå sticker ut en del. Betyg: 4

Veckans bästa film, det är Doctor Strange med Benedict Cumberbatch som den självcentrerade och kylige kirurgen som blir superhjälte och ska rädda jorden. Jag har svårt för de här superhjältefilmerna från Marvel, där stora delar av filmerna består av slag mellan det onda och det goda, och där superkrafterna gör att spänningen försvinner. Vad som helst kan ju hända och hjälten överlever, trots kulor och svärd och bilar som kastas i huvudet på våra superhjältar.

Men Doctor Strange har Benedict Cumberbatch och en riktigt bra inledning, där han får visa upp sitt fina skådespel. Effekterna är det andra som gör Doctor Strange speciell, de är snyggare och smartare än det mesta i superhjältegenren. Därför ger jag en fyra i betyg till Doctor Strange. Historien är inget mästerverk, men skådespelarna och det visuella gör att den sticker ut och får en svag fyra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".