Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Ljudboksföretag satsar på arabiska

Ljudboksföretaget Storytel har planer på att producera ljudböcker på arabiska för den svenska marknaden– ungefär hundra titlar väntas de kommande åren.

Som Kulturnytt tidigare rapporterat finns det stor brist på ljudböcker på andra språk än svenska. Kanske är branschen påväg att vända. Nu satsar ljudboksföretaget Storytel på böcker på arabiska. Det skriver 
branschtidningen Svensk bokhandel.

Som ett första steg deltar förlaget i bokmässan Sharjah i Förenade Arabemiraten i veckan. Tanken är att de under mässan ska kunna köpa rättigheter till såväl vuxenböcker som barnböcker på arabiska.

– Vi producerar i dag ljudböcker på flera språk: det närmsta året blir det närmare 500 titlar på holländska, polska, danska och finska. Så det är naturligt att tänka att vi inom ett års tid ger ut några hundra titlar på arabiska, säger Jonas Tellander till Svensk Bokhandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".