The crown bild
1 av 2
Drottning Elisabeth II spelas av Claire Foy Foto: Robert Viglasky/Netflix

Tv-serien "The Crown": Miljarddyrt kostymdrama som imponerar

"Netflix har öppnat den kungliga skattkammaren"
1:08 min

I Netflix nya storsatsning får vi följa den unga drottningen Elisabeth. Serien som har kostat närmare en miljard imponerar på vår recensent

The crown har redan innan releasenlyfts upp till tronen bland tv-serierna från många håll. I den här serien har Netflix verkligen öppnat den kungliga skattkammaren, närmare en miljard kronor har nämligen pumpats in i projektet.

Det är välspenderade pengar. The Crown är faktiskt en väldigt vacker och varm tv-serie. Och det är tack vare manusförfattaren och skaparen av serien Peter Morgan. Han har gjort ett strålande jobb med att göra den oftast hemlighetsfulla brittiska kungafamiljen mänsklig. Detta hjälps också av Claire Foys fantastiska tolkning av den unga drottningen. Men ibland byggs historier upp i serien i vad som verkar en evighet för att sedan avslutas alldeles för fort.

Men för dom som vill ha ett Downtown Abbey doftande kostymdrama så kommer The Crown att fylla behovet med råge.

 Betyg: 4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".