Emily Blunt i Kvinnan på tåget. Foto: Nordisk Film.
Emily Blunt i Kvinnan på tåget. Foto: Nordisk Film.

Filmen "Kvinnan på tåget" har för många stickspår

Kvinnan på tåget
1:13 min

Bygger på boken med samma namn. Känns som för mycket skalats av, och man tror att överraskningarna ska rädda spänningen. Betyg: 2

Kvinnan på tåget är en thriller byggd på boken med samma namn. Rachel sörjer sin skilsmässa och har tagit till flaskan. Hon åker pendeltåget som hon alltid gjort in till stan, för att behålla rutinen, trots att hon inte har något jobb att gå till. Tåget passerar ett stort fint vitt hus varje dag, och hon fantiserar om vad som händer bakom gardinerna hos det lyckliga paret. Nu är paret inte så lyckligt som Rachel vill tro, och efter att kvinnan i huset försvunnit så dras Rachel in i härvan och får misstankarna mot sig. Hennes egna minnen av dagarna som passerat innehåller luckor, av allt drickande. Och hon har setts kring huset.

Jag kan tänka mig att boken är bättre, här finns för många vändningar som inte känns underbyggda. Och man hinner inte riktigt fatta sympati för personerna på duken. Mitt betyg till Kvinnan på tåget blir en tvåa, det finns bättre spänning på bio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".