Donald Trump i the Simpsons
Donald Trump i the Simpsons från säsongen 2000. Foto: Ur the Simpsons.

Donald Trump president redan 2000 i tv-serien "The Simpsons"

Världen tar just nu in nyheten att Donald Trump valts till USA:s president - men skaparna av tv-serien "The Simpsons" förutspådde scenariot redan för 16 år sedan, skriver Business insider.

I avsnittet "Bart to the future", som sändes i mars 2000, får Bart en uppenbarelse om framtiden där hans syster Lisa blivit president i ett land med stora problem. Hennes administration har nämligen ärvt ett gigantiskt budgetunderskott från den tidigare presidenten - Donald Trump.

I en intervju med Hollywood reporter tidigare i år förklarade manusförfattaren Dan Greaney att avsnittet var "en varning till USA":

– Det kändes som det sista logiska steget innan vi når botten. Idén kläcktes eftersom den stämde överens med bilden av ett USA på väg mot vansinne, sade han.

Det finns många försök att visa att valsegern har förutsetts i populärkulturen bland annat de två filmsekvenser som visar nästan samma sak där Donald Trump åker i en rulltrappa: ett tecknat ur "The Simpsons" och ett filmklipp av Donald Trump och hans fru från 2015, som har slående likheter (notera plakatet som ramlar ner!).

Simpsons skapare Matt Groening förklarade i en intervju med The Guardian i oktober att Trump som president var det mest absurda man kunde komma på, och att så fortfarande är fallet:

– Det är bortom satir.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".