På bildens syns Erik Haag,  veckans kock Tareq Taylor och Lotta Lundgren från Historieätarna.
Foto: Jesper ei Karlsson/Thelma&Louise/Sveriges Television

Sista säsongen för "Historieätarna"

Lotta Lundgren: "Man kan äta sig tillbaka till 1500-talet"
0:39 min

Tredje säsongen av succéprogrammet ska också bli den sista. När Erik Haag och Lotta Lundgren ikväll igen blir försökskaniner är det industrialismen som avhandlas.

Under två säsonger har programledarna Lotta Lundgren och Erik Haag ätit sig igenom det ena märkliga efter det andra. Ikväll inleds alltså tredje säsongen, som också ska bli den sista, men hur långt tillbaka är det möjligt att äta sig?

– Det har visat sig att man kan äta sig tillbaka till 1500-talet ungefär, för sen blir det mest gissningar och arkeologi av det, säger Lotta Lundgren till Erik Blix i P4 Extra och berättar vad tittarna får se under premiäravsnittet.

– Kvällens program utspelar sig under industrialismen, det vill säga från 1860-talet och några decennier framåt. Då äter vi en jätteledsam svältmåltid bestående av lavbröd och kohud, säger Lotta Lundgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".