Teaterkritikern Trump: Musikalen Hamilton "ytterst överskattad"

Så kan vi konstatera att USA:s blivande president Donald Trump nu kan räkna teaterkritik till sina många talanger.

Trump kritik kommer efter att hans blivande vicepresident Mike Pence blivit utbuad vid ett teaterbesök på Broadway i New York i fredags, och dessutom tilltalad från scenen där en av huvudrollsinnehavarna, Brandon Victor Dixon, gav uttryck för sin och sina medaktörernas oro över den nya regeringen. Uppmaningar till bojkott av teatern har "trendat" på sociala medier, medan Pence själv hyllat föreställningen och intygat att han inte känner sig kränkt.

Donald Trump, däremot, har riktat skarp kritik mot ensemblen på Twitter under helgen, och krävt att de ska be Pence om ursäkt. Han kallar också föreställningen hans vicepresident hyllar "ytterst överskattad".

Musikalen "Hamilton" är en av de senaste årens största teatersuccér på Broadway. Handlingen kretsar kring Alexander Hamilton, en av USA:s grundare. Barack Obamas fru Michelle Obama har beskrivit musikalen som "det bästa konstnärliga verk jag sett i hela mitt liv".

Bruce Springsteen delade en bild i sociala medier som visar hur han och hans fru Patti Scialfa går på matinéföreställningen av musikalen i New York i går eftermiddag.

Om Donald Trump sett föreställningen är i nuläget oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".