sweden rock . Foto: Ingrid Elfstråhle
Foto: Ingrid Elfstråhle

Live Nation köper upp hårdrocksfestivalen Sweden Rock

Live Nation Sweden AB köper en majoritetspost i Sweden Rock Festival AB, skriver Sweden Rock i ett pressmeddelande.

Sweden Rock får därmed en stark internationell ägare med möjligheter att flytta fram sina positioner ytterligare, skriver de.

Sedan en tid har Live Nation Sweden AB och Sweden Rock Festival AB diskuterat formerna för ett eventuellt samarbete och nu står det klart att Live Nation förvärvar en majoritetsandel av aktierna i Sweden Rock Festival AB.

– Vi är väldigt glada över att det här avtalet kommit till stånd, säger Mats Natvig, vd för Sweden Rock Festival AB.

Festivalen drivs vidare på samma sätt, ägarförändringen påverkar inte driften av Sweden Rock Festival, står det i pressmeddelandet.

– Jag är stolt över att vi nu kan addera Sweden Rock till vår redan starka festivalportfölj. Sättet som teamet bakom Sweden Rock har utvecklat festivalen på är imponerande, säger Carl Pernow, President, Live Nation Nordic.

Till Kulturnytt säger Mats Natvig, vd för Sweden Rock Festival AB, att de inte har någonting mer utöver det som står i pressmeddelandet att tillägga. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".